O nas

- vse rastline so vzgojene v naši vrtnariji, uvoz prepuščamo drugim,

- za saditve uporabljamo doma pripravljeno vrtno prst in ne kupljenih, cenejših šotnih substratov, zato so naše sadike pri prenosu v vrtne pogoje zelo raščave in trpežne,

- gojimo izključno trajnice (glej Kaj so trajnice),

- stalno vpeljujemo nove vrste (sorte), ki jih preizkusimo v naših preizkusnih nasadih, preden jih damo v prodajo, kar nam omogoča izredno dobro poznavanje lastnosti vseh naših rastlin,

- ob nakupu nudimo celostno svetovanje glede uporabe in kasnejšega vzdrževanja,

- izdelava brezplačne zasaditvene skice za večje nasade pri nas kupljenih trajnic,

- smo največji pridelovalci trajnic v Sloveniji,

- sadike v lončkih smo začeli gojiti že leta 1990, pred tem smo za javne nasade s trajnicami z golo korenino zalagali večja mesta bivše Jugoslavije, nekaj smo jih tudi pakirali v vrečke za maloprodajo,

- po izboru Čebelarske zveze Slovenije smo Čebelam najbolj prijazno podjetje 2013


DELOVNI ČAS VRTNARIJE

v času vegetacije od 1. marca do 15. novembra vsak delovni dan, tudi sobote, od 9-17. Ob nedeljah in praznikih je vrtnarija zaprta. 

Po vnaprejšnjem dogovoru so možne tudi izjeme.

Pozimi, ko je vrtnarija zaprta, so možne informacije na telefon št. 05 307 88 10 ali po e-pošti trajnice@trajnice.com

Za ostale dneve izven tega urnika je možen sprejem strokovnih ekskurzij ob predhodnem dogovoru.


KDO SMO?

Specializirali smo se za vzgojo trajnic in že dolga leta imamo najbogatejšo ponudbo v Sloveniji.

Na nas se obrača vse več ljubiteljev lepo urejenih vrtov. Marsikdo si želi gredico podobno tisti, ki jo je videl na primer v reviji. Tu se ponavadi začnejo težave z iskanjem vrst in sort. So tam uporabljene sorte sploh primerne za naše rastne razmere? Takšnih primerov imamo vsako leto več. Vsak posamezni nam predstavlja poseben izziv in zadovoljstvo, ko ga rešimo s pri nas preizkušenimi trajnicami. Zelo pogosto dobimo povratno informacijo, da je gredica vzbudila pozornost mimoidočih in povzročila veselje lastniku. Morda je naslednje leto na vrsti druga gredica, gredica soseda ali prijatelja.

Vsa svetovanja so brezplačna ob izbiri v naši vrtnariji. Če imate za nas zahtevnejšo nalogo ali želite zasaditveno skico bi vas prosili, da vaš obisk najavite.

Vse več profesionalnih urejevalcev vrtov in zunajih zelenih površin, ter vrtnih arhitektov posega po trajnicah. A le tisti najboljši, ki niso zadovoljni z minimalnim. Trajnice dodajo vrtu barvitost, spremenljivost, skoraj bi lahko rekli čarobnost, vendar je za dober učinek potrebno precej znanja. Znanja željnim smo vedno z veseljem na razpolago.

Zahtevnost naloge, ki smo si jo zadali, terja neprestano izobraževanje vsega našega kadra. Smo usklajena skupina, ki dela za jasen cilj - dobro opravljeno delo. Neštete pohvale naših kupcev potrjujejo, da smo na dobri poti.


http://trajnice.com/o-vrtnariji.html